Onze waarden

Ambitie


Een school... waar jonge mensen dromen over hun toekomst, waar elke droom de moeite waard is. Leerlingen gaan er op zoek naar hun talenten. Ze krijgen er de middelen aangereikt om die dromen en talenten waar te maken.

We versterken en bestendigen leerlingen waar ze goed in zijn. We laten hen groeien en hun grenzen verleggen waar kan.

Positief kritisch


Een school... waar jonge mensen zichzelf en de wereld rond zich in vraag stellen. Een school waar zij kritisch op zoek gaan naar hun eigen identiteit, dromen en talenten. Hun eigen mening wordt er gehoord. Ze leren deze op een respectvolle manier uiten.

Samenwerken


Een school... waar jonge mensen niet alleen staan, maar vertrouwen hebben in een krachtig team. Leerlingen, ouders, leerkrachten, opvoeders, leerlingbegeleiders, directieleden, ondersteuners van het sym-team, CLB-medewerkers en nog vele anderen werken er samen. Zij slaan samen met de leerling de handen in elkaar om dromen waar te maken en talenten te ontplooien.

Verdraagzaamheid


Een school... waar jonge mensen leren omgaan met uiteenlopende meningen, met talenten en dromen van anderen. Een leerplek om op respectvolle wijze samen te werken en te leven in een maatschappij die snel evolueert, divers is en globaliseert.

Scroll naar boven