Activiteiten

Een greep uit de activiteiten van onze school

Startdag 1ste graad A-stroom

Voor onze eerste graad A-stroom start de eerste schooldag steevast met een teambuiling.

Teambuilding Bergstraat
2de graad

In de eerste schoolweek worden de leerlingen van de Bergstraat getracteerd op enkele leuke activiteiten

Kerstmarkt Oudenaarde


Versgebakken suikerwafels, een glaasje cava of een lekkere biertje "Moinette" zijn de ingrediënten van onze sympathieke chalet.
De gezellige kerstmarkt is telkens een succes. Het onderwijzend en ondersteunend personeel zetten zich samen met leerlingen en directie in voor de actie.
In 2019 schonken we €1100 aan Make-A-Wish.

Jieha! project


Elk jaar laten de leerlingen van 4 Handel zich van hun beste kant zien voor het Jieha! project.
De leerlingen verkopen fair trade producten voor verschillende goede doelen zoals het Kinderkankerfonds, het Dierenasiel in Gent en Dyadis.

Krokusdag
thema Oudenaarde


We hebben de gewoonte om de dag voor de krokusvakantie op een alternatieve manier af te sluiten. Tijdens een themadag rond Oudenaarde wordt voor elke klas uit de eerste graad een apart programma uitgewerkt. We sluiten deze boeiende dag af met warme chocolademelk en verse koffiekoeken.
De leerlingen uit het eerste jaar volgen - per klas - een wandeltocht door Oudenaarde volgens een uitgewerkt parcours, Ze ontdekken en vernemen meer over belangrijke gebouwen, verrassende monumenten en verborgen pareltjes.
De leerlingen uit het tweede jaar volgen per klas een andere programma. Een bezoek aan Aquafin, de brouwerij Liefmans en het Provinciaal Archeologisch Museum is voorzien. Een aantal groepen organiseren - in het kader van Actief Burgerschap - een spelnamiddag in de drie woonzorgcentra in Oudenaarde.

Dikke truiendag


De leerlingen in de campus Fortstraat en Bergstraat, krijgen op de Dikketruiendag warme chocomelk. Tijdens de Dikketruien-week werkt iedereen enthousiast mee aan acties rond het thema zoals biodiversiteit, milieu, ..
De leerlingen gaan ook creatief aan het werk met het maken van gezonde vetbollen, voederflessen uit melkdozen en plastiek flessen, vogelhuisjes, ..
De speelplaatsen worden gepimpt en de leerlingen gestimuleerd om afval juist te sorteren.

Week tegen pesten


In februari willen we deze week niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo wordt het gewerkt rond (cyber)pesten.
Een educatieve theatervoorstelling mag niet ontbreken.
In het vak Actief Burgerschap wordt in een veilige omgeving verder gepraat over het onderwerp.

Poëzieweek / gedichtendag


Op het GO! atheneum Oudenaarde doet men elk jaar iets bijzonder voor gedichtendag.
Zo werd het plotse overlijden van Panamarenko in 2019 het gedichtenthema voor onze eerste graad.
We willen de leerlingen op een ludieke en creatieve manier laten werken rond poëzie.
Bomen met koala’s die in brand staan, vliegende vissen die afval verzamelen, gemuteerde schildpadden , enz.. je vindt ze allemaal in onze gangen terug.

Ben je een cyberheld


denk je na voor je wat deelt
=> wees cyber slim
val je niet voor vals
=> wees cyber alert
beveilig je je geheimen
=> wees cyber sterk
weet je dat vriendelijk zijn cool is
=> wees cyber vriendelijk.

Tijdens een escape room spel ontdekten onze leerlingen uit het eerste jaar de belangrijkste eigenschappen en vaardigheden van een cyberheld.
Deze sessie rond mediawijsheid is het resultaat van een samenwerking tussen Bibliotheken Zonder Grenzen en Google met als doel jongeren bewuster te maken van het veilige en kritische gebruik van de huidige technologieën.

Warmste week


Ook voor de warmste week lieten de leerlingen van het 1ste jaar zich van hun beste kant zien.
Met de verkoop van snoepzakjes en popcorn konden ze 300 euro schenken aan het Kinderkankerfonds.
Zo was hun eerste ervaring met 'ondernemen' alvast een succes!

Herfstdag


De eerste graad A-stroom sluit de laatste dag voor de herstvakantie af met een alternatief programma, de herfstdag.
De leerlingen nemen deel aan de herfstloop en bekijken een film over een actueel thema zoals klimaat, landschapsherstel, voeding en gezondheid.

Zorgberoepenrally


In 2019 namen onze leerlingen van 5 BSO Verzorging deel aan de Zorgberoepenrally Oudenaarde. Daar leerden ze verschillende beroepen kennen: kinderbegeleider, verzorgende in de thuiszorg, verpleegkundige, thuisverpleegkundige en zorgkundige. Ze leerden ook reanimeren. Het was een aangename en leerrijke voormiddag.

Dag van de jeugdbeweging en holebi


1 Dag in het jaar preikt er een totem op onze speelplaats.
Wie naar school komt in zijn jeugdbewegingsuniform of een kleurrijk statement maakt voor de holebi's krijgt een lekkere traktatie aangeboden.
Zowel op campus Fort- en Bergstraat zijn er dan verschillende activiteiten tijdens de pauzes.

24 uren-loop Oudenaarde


Ook op dit plaatselijk evenement kan onze school niet ontbreken. Weken vooraf wordt er promotie gemaakt, worden er teams samengesteld en verzamelen onze organisatoren sponsorgeld.
Moedig wordt er dag en nacht gelopen door leerlingen, leerkrachten en sympathisanten van onze school.

Moev Survival Trophy Gent


Op woensdag 25 september 2019 namen de leerlingen van het keuzevak sport uit de derde graad deel aan de Moev Survival Trophy in Gent.
Vijf leerlingenteams en één leerkrachtenteam namen deel en allen bereikten zij de finish en behaalden ze een behoorlijk resultaat.

Vorming 'Leren. Hoe? Zo'


Levenslang leren is in onze snel veranderende maatschappij belangrijk. We vinden het dan ook als school belangrijk om onze jongeren te leren hoe ze deze uitdaging best aanpakken.
Op een avond kregen onze leerlingen uit het eerste jaar en hun ouders de vorming 'Leren. Hoe? Zo' aangeboden. Deze boeiende en interactieve vorming werd verzorgd door Tommy Opgenhaffen, auteur van het gelijknamige boek.
Tijdens de voordracht werd stil gestaan bij wat komt kijken bij leren. Leerlingen en ouders ontdekten aan de hand van experimenten en concrete voorbeelden het antwoord op de vragen als hoe kun je als ouder je kind ondersteunen of hoe ga je om met afleidingen of hoe ontwikkel je een actieve zelfstandige leerhouding ...

Atheneum QUIZ


Een jarenlange traditie gebiedt dat we in mei onze hersenen pijnigen over de moeilijkste vragen.
Onze quiz die vele jaren opgeluiserd werd door onze geliefde collega Luc Magerman is nu in goede handen bij een jong team.
Leerlingen, leerkrachten, ex-leerlingen, sympathisanten en professionele quizzers vinden die avond steevast de weg naar ons Atheneum.

Eetfestijn


Een bord gevuld met heerlijk geurende mosselen, stoofvlees met frietjes of een vegetarisch alternatief: ze zijn een vaste waarde tijdens het eetfestijn in november. Op zaterdag en zondag ontvangen we grote en kleine gezelschappen. Met de opbrengst kan de school allerlei schoolmateriaal, zoals onze digitale borden, chromebooks, .. aankopen
Eventjes uitzakken in het café met een lekker ijsje of een Flemish Coffee kan niet ontbreken.

Pixelen voor warmste week


In december gingen onze leerlingen uit domein ‘Maatschappij en Welzijn’, zowel uit de Sociaal Technische Wetenschappen (TSO), als uit de richting Verzorging (BSO) in het kader van De Warmste Week aan het pixelen ten voordele voor borstkankeronderzoek voor het AZ Groeninge in Kortrijk. Medewerkers van de hobbywinkel Tiny’s Hobby kwamen naar onze klassen om met de leerlingen gesponsorde plaatjes te pixelen die samen 1 groot werk vormen. Het uiteindelijke resultaat staat opgesteld in het ziekenhuis.

Scroll naar boven