Trainingen

TRAININGEN

Er wordt getraind op maandag-, dinsdag-, woensdag- en of donderdagnamiddag. Eén dag voorzien we een volledige trainingsdag. Op weekbasis is dit minimum 13 uur.

Naargelang het trainingstype wordt in meerdere niveaugroepen getraind. Elke niveaugroep heeft een vaste trainer, die onder meer instaat voor de opmaak van het maandelijks trainingsschema én de contacten met de eventuele eigen trainers van de renners.

Vóór de aanvang van een training is er steeds een briefing. De trainer bespreekt dan de trainingsdoelstellingen en de afspraken met de renners. Eventuele wijzigingen in het schema worden ook daar met de trainer bekeken. De briefing is ook het moment bij uitstek om een theoretische insteek te doen. Geregeld zal de trainer het dan ook over trainingsleer hebben, over voeding en over medische begeleiding. Kortom, over alles wat belangrijk is voor een renner.

We vinden het belangrijk dat de renners gebruik maken van een hartslagmeter. De renners gebruiken hun eigen materiaal daarvoor. Trainingen kunnen afgeprint én geëvalueerd worden.

De trainingen starten en eindigen steeds aan de school. De prachtige streek van en rond de Vlaamse Ardennen vormt een ideaal trainingsgebied.

Naargelang het seizoen gaan de trainingen door:

  • op de weg
  • in velden en bossen (MTB – cyclocross)
  • op de wielerbaan van Gent
  • in het sportcentrum (spinning / zaalsport)
  • in de sportzaal van de school
  • in het zwembad
  • in het fitnesscentrum Oxygen Ronse

De fietsen kunnen op school en in het internaat blijven, in een afgesloten en beveiligde bergplaats.

Regelmatig worden voordrachten gehouden door gastsprekers uit de beroepsrennerswereld over o.a. sportvoeding, training en fietstechnologie.

De renners kunnen ook deelnemen aan binnen- en buitenlandse voorbereidingsstages. In het verleden organiseerden we al stages in de Ardennen, in Luxemburg, in Mallorca, in de Alpen. Ook clubstages kunnen gevolgd worden na aanvraag.

ONZE TRAINERS